Ompelupöytä ja tuoli


Siinä se kokonaisuus nyt sitten on.

Vaikka ompelupöytä valmistui jo syksyllä, päivityksen tekeminen jäi nyt keväälle gradutauon takia. Eipä tämä haittaa, sillä nyt voin esitellä samalla kevään aikana kunnostetun ompelutuoliprojektin!

Sain vuosia sitten käsiini aitoja, vanhoja Thonet-tuoleja, jotka olivat ihan hajoamispisteessä. Nämä ovat odottaneet milloin minkäkin kämpän nurkissa, että saisin kunnostettua ne- vanhat tuolit kaipasivat muun muassa hiomista, pintakäsittelyä ja istuinosien uusimista. Ompelupöydän kunnostuksen jälkeen kaivoin tuolinrungoista esille sen ainoan, jossa pehmustettu istuinosa oli vielä jäljellä, jotta pöydälle saataisiin sävy sävyyn sopiva pari.

Pehmeä istuin uudella verhoilulla!

Tuolin puuosat saivat käsin hiomisen jälkeen saman pintakäsittelyn kuin ompelupöytäkin, Osmo Colorin sävyt 3119 Kelo ja 3118 Terva. Tällä kertaa levitys onnistui helpoiten mikrokuituliinalla, ja kerros kumpaakin vahaa riitti kauniin lopputuloksen saamiseksi. Kuultavina sävyinä lopullinen pinnan väri riippuu paljolti alla olevan puun sävystä, ja sisäistä perfektionistiani vähän nyt haittaa, että ompelupöydän tiikkipinta ja tuolin vaalea kovapuu ovat karvan verran erivärisiä- mutta sävyeroa ei varmaan kukaan muu edes huomaa, kuin minä itse. Koitan rentoutua.

Kuvassa pintakäsittelyn sävyeroa ei edes huomaa, ehkä se on vaan mun pään sisällä.

Tuolin istuin oli muilta osin hyväkuntoinen, mutta vanha verhoilukangas ei sopinut enää lainkaan uuteen pintakäsittelyyn. Tilasin verkkokaupasta ihanan jacquard-kankaan, joka sopii kämppämme muuhunkin sisutukseen, ja on kuosiltaan kiinnostava ja vähän vintage mutta väreiltään ajaton musta-valko-kulta. Istuimen osalta ei tarvinnut kuin poistaa vanhat naulat ja verhoilukangas, huolitella uusi kangas kokoon ja niitata se paikoilleen. Lopputulos on mielestäni ihan mieletön!

Verhoilukangas ja pintakäsittely sopivat toisiinsa kauniisti

Ripustin ompelupisteen yläpuolelle kuvan suurimmasta ompeluprojektistani, josta tulee tekstiä myöhemmin! <3

Kommentit

Suositut postaukset