Joulukuusen vaihtoehtopallot


En ole ihan varma voiko tätä postausta listata joululahjaideaksi, sillä joulukoristeethan menevät muodista melkein heti jouluaaton jälkeen. Mutta, ehkä tämä voisi olla kiva pikkujoululahja, tai lahja todelliselle jouluintoilijalle, kuten itse olen.


Olen itse aikamoinen sesonki-ihminen ja hamstraan mielelläni materiaa, joilla voi ehostaa sisustusta, mutta toisaalta olen viime vuosina yrittänyt vähentää kertakulutustuotteiden, tarpeettomien ja erityisesti muovisen krääsän (tai no, muovisen minkä vaan) hankkimista. Tehtyäni ovikranssin minulle vasta valkeni, kaikkien neulomieni vuosien jälkeen, että hitto vie minähän voin kierrättämällä tehdä sen saman muovikrääsän mitä en halua ostaa!


Garnstudiolla on pitkä liuta ihania jouluiseen sisustukseen liittyviä ohjeita, ja näihin joulukuusen vaihtoehtopalloihin käytin Let it Snow -ohjetta. Koska kyseessä on nimenomaan vaihtoehtopallot, halusin kuluttaa tähän ohjeeseen jämä- ja ongelmalankojani, joita on joko niin vähän tai ne ovat laadultaan sellaisia, etten ole keksinyt niille parempaa käyttötarkoitusta. Kaivoin vuosia mukana kulkeneet Saarenmaalta ostetut lankakerät, jotka ovat ihanan väristä, mutta tosi ohutta, haurasta ja kutittavaa lampaanvillaa, ja siksi niistä ei oikein asusteita viitsi neuloa.


Ohje oli simppeli, käytin kaksinkertaista lankaa ja palloistanu tuli vähän isompia kuin ohjeessa oli. Sama ohje sopi kuitenkin tosi hyvin mitoiltaan myös paksummalle langalle, mittasuhteet säilyivät mielestäni hyvinä. Itse täytin pallot sellofaanilla, sillä meillä sattuu olemaan lapsuudenkodistani syystä tai toisesta löytynyt, yli 10 vuotta vanha MIELETTÖMÄN iso sellofaanirulla, jota en usko saavani kulutettua koko elinaikanani. Näin sille tuli ainakin hyvää käyttöä, mutta jos en omaisi sellofaania, käyttäisin vanhoja langanjämiä, muotonsa menettäneiden tyynyjen täytteitä ja muuta roskaa. Ehkä paperikin kävisi, mutta sitä olisi hankala saada neulottuun palloon ahdettua, suuaukko ohjeessa ei ollut mikään maailman suurin.





Mielestäni pallot ovat ihanan näköisiä! Tähän mennessä neuloin jämälangoista seitsemän joulupalloa, katsotaan, syntyykö niitä vielä lisää ennen joulua. Jos ei, niin olen harkinnut loppukuusenkoristeiden tekemistä keittiössä– teen aiheesta postauksen, jos näin tapahtuu!

Rakkaudella,
E

Kommentit

Suositut postaukset